Kiemelt referenciánk

Debrecen – Felújították az egyetemi üvegtetőt. Négy hónap alatt kétszáznegyven darab ötven kilós táblát cserélt ki a kivitelező.

A több mint nyolcvan éves tetőre ráfért már a felújítás. Az edzett üveglapokból összeragasztott táblák belül hővisszaverő fóliát kaptak, emellett megújult az 500 négyzetméteres lemeztető is. Az elektromos rendszert is kicserélték, így a belső díszüvegeket négy fokozatban tudják megvilágítani. Összesen 240 darab egyenként 50 kilós üvegtáblát cseréltek le a díszudvar felett.

kiemel1

Az acélszerkezetek megerősítése is megtörtént, a korábbi években a nagy viharok hatására kilengett a rácsos tartó, megerősítés miatt ez a probléma megoldódott, most kevesebb esély van arra, hogy összetörik az üveg – mondta el Borbély Tamás, a Debreceni Egyetem beruházási osztályvezetője.

A kivitelező négy hónap alatt végzett a beruházással.

kiemel2

Nehezítette a munkát, hogy az embereknek csaknem harminc méteres magasságban kellett dolgozniuk a több mint két négyzetméteres üvegtáblákkal. Ráadásul nyáron mindezt negyven fokos hőségben végezték a munkások. A nehéz körülmények miatt fokozottan kellett ügyelni a munkavédelmi előírásokra.

– Speciális állványok kellettek, nem a szabványos homlokzati állványokon dolgoztak a munkások. Ezeket fűrészelt fából, padlóból kellett összeállítani ahhoz, hogy a fémszerkezetet és az üvegtetőt meg lehessen közelíteni – hallhattuk Török Jánost, a DESZIG Kft. ügyvezető igazgatóját.

kiemel3

A beruházás 150 millió forintos költségét saját forrásból finanszírozta az egyetem. A kivitelező öt év garanciát adott a munkához. Állítása szerint olyan biztonsági üveget építettek be, ami akár 40 évig is ellenáll az idő viszontagságainak, anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni.

Kapcsolódó videóanyagok

DehirFelújítás miatt lezárták az egyetem díszudvarát

DehirÁtadták az egyetem felújított üvegtetejét